Presentación

Presentació

Benvinguts a la nova web de l’escola Franciscanes Vilassar de Mar, oficialment anomenada “Escola La Presentació de la Mare de Déu” i coneguda per a tots els vilassarencs com “l’escola de les Monges”.

En aquesta web volem mostrar-vos com és la nostra escola, qui som els que la portem diàriament, com funcionem, com ens gestionem, què oferim als infants que l’omplen i quin és el resultat de tots aquests esforços.

Com ja expliquem en l’apartat d’Història, el nostre centre va ser fundat fa més de 100 anys a petició de les famílies del nostre poble per tal de que les nenes, en aquells temps, la població més desatesa, tinguessin una educació de qualitat.

L’any 2006, en la celebració del 125è aniversari de l’escola vàrem escollir un lema que deia “125 anys aprenent junts. Coneguem les nostres arrels per construir un futur millor” i, malgrat que passen els anys, aquest lema és vigent i segueix guiant el nostre camí.

“Aprenent junts” perquè aprenem tots de tots. Els alumnes del mestres, els mestres dels alumnes, de les famílies, de les religioses, de l’entorn…

“Coneguem les nostres arrels …”perquè hi ha dues raons per les quals es va fundar l’escola que cal no oblidar. La missió de les Religioses Franciscanes Missioneres era acollir i donar una bona educació al sector de la població que, a finals del segle XIX, més ho necessitava, i per això varen venir a Vilassar de Mar a fundar una escola de nenes. I l’escola és a Vilassar perquè els vilassarencs així ho han volgut, de primer fent les gestions oportunes perquè les religioses accedissin a la seva petició i durant tots aquests anys, perquè han seguit confiant l’educació dels seus fills i filles a aquest centre escolar.

“… per construir un futur millor”, perquè fidels a les dues raons abans esmentades, malgrat els canvis en la societat, les millores en educació al nostre país i al nostre poble, cal seguir tenint les portes obertes a aquells sectors de la població que més ho necessitin, a més d’anar renovant dia a dia el nostre compromís amb el poble que ens acull, participant activament en la seva vida social i cultural per enfortir l’arrelament a l’entorn i així ensenyar als nostres alumnes a estimar Vilassar de Mar.

Vivim en un món cada dia més gran i cada dia més proper. Vivim en un món en què la ciència i la tècnica avancen prodigiosament i els seus avenços ens sorprenen i ens corprenen. Vivim en un món en què els valors personals i socials canvien i evolucionen. Per això, eduquem els nostres alumnes per al món d’avui i en el món d’avui però com que creiem en el futur tot i que no sabem com serà quan els nostres alumnes s’hi hagin d’afrontar, el nostre objectiu és enfortir les seves arrels perquè si aquestes arrels són profundes, els valors interioritzats i els hàbits assolits els permetran ser persones que superen les adversitats i frueixen del dia a dia.

Des del dia de la fundació de l’escola, allò que ens defineix és que som una escolafamiliar, oberta, integradora, solidària i compromesa. 

La comunitat educativa actual, amb més personal seglar que no pas religiós, hem agafat el relleu a aquelles cinc religioses que varen començar la feina i seguint el seu exemple, hem consolidat una manera de “fer” i de “ser” que ens guia en el nostre dia a dia i ens ha de permetre seguir educant persones lliures, crítiques, responsables i preparades per a un món tan canviant.

Si ja formeu part de la nostra comunitat educativa, us convidem a visitar aquest espai web on trobareu tota la informació que us cal per conèixer el dia a dia de l’escola i si, encara  no formeu part de la nostra gran família, aquest espai us permetrà començar a conèixer la nostra proposta educativa però, sobretot, us convidem a visitar el nostre centre on sempre sereu ben rebuts.

Si teniu qualsevol suggeriment sobre la web, sobre l’escola, sobre la nostra proposta educativa, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Sempre al vostre servei,

Titularitat i Equip Directiu